i

Kommande aktiviteter

[Skogkattslingans utbildningspaket]   [Hjälpa till med aktivitet]   [Lämna förslag på aktivitetFöreläsning i FIP: diagnostik, förebyggande och behandling

Föreläsare: Anna-Lena Berg, Leg veterinär och docent i patologi

Datum: Lördagen den 22 augusti 2020

Tid: 11.00 - 13.00

Anna-Lena Berg är legitimerad veterinär, docent i patologi och sitter som avels- och hälsoledamot i SVERAKs styrelse. Dessutom driver hon gruppen Kampen mot FIP på Facebook tillsammans med grundaren Linn Hansson. Alla intäkter från föreläsningen går direkt till Bria-fonden, en specialfond för FIP inom Winn som är världens största stiftelse för kattforskning.

Anmälan?
Obligatorisk anmälan senast 16 augusti 2020 via denna länk.

Hur går det till?
Föreläsningen ges via mötesverktyget Zoom.
Efter sista anmälningsdatum får du en deltagarlänk via e-post med instruktion om hur du ansluter dig. Installera gärna Zoom på din dator eller mobil i god tid innan föreläsningen.

Kostnad?
Gratis för dig som är medlem i Skogkattslingan inklusive kompendium. 50 kr för icke medlemmar inklusive kompendium.

Betalning senast 15 augusti till Skogkattslingans plusgirokonto: 78 32 01-7 eller med Swish: 1233497013. Märk din betalning med Föreläsning, ditt namn och e-post.

Välkommen!

Kontakt: I samband med föreläsningen nås Tina Laine på tel 076-306 20 20 eller e-post tina@skogkattslingan.com

 


Skogkattslingans utbildningspaket

... är framtaget för att våra medlemmar ska få mer kunskap om katt i allmänhet och Norsk skogkatt i synnerhet.

För att sprida kunskap om katten har vi sedan några år tillbaka kurser med olika tema för att täcka in ett så brett område som möjligt, dessa kurstillfällen är återkommande, med en förhoppning om att kunna genomföra dem på flera orter över hela landet.
När du gått en kurs får du ett diplom, har du ditt stamnamn på Skogkattslingans uppfödarsida läggs symbolen till efter stamnamnet. På detta sätt kan du dokumentera och visa din kunskap.

Skogkatten - Förr & Nu Skogkatten - Förr & Nu

Vill du veta något om historien kring Norskskogkatt, dess ursprung, hur katterna såg ut förr jämfört med nu. Vad som stod i standarden då jämfört med dagens standard. Vad har utvecklats?

Innehåll:

Varför gör katten så? Varför gör katten så?

Du vill kanske lära dig mer om just din katt. Om det finns någon anledning till att den gör just på det sättet. Är det ett medfött beteende, något från dess ursprung som gör det eller är något i dess miljö hemma? Du kan försöka lära dig att se och tänka hur vardagen ser ut utifrån din katts perspektiv. Men också vad du kan tänka på och hur du kan göra för att din katt ska må riktigt bra.

Innehåll:

Kattens hälsa Kattens hälsa

Du vill kanske veta hur du ska göra för att hålla din katt frisk och hur du kan upptäcka när den inte mår så bra. Att kunna se tidiga tecken och hur du kan förebygga eventuelle problem eller sjukdomar. Du vill kanske veta vilka sjukdomar som är vanliga och vad du kan göra om du råkar ut för dem. Och inte minst vad händer när katten blir gammal och vad kan du tänka på för att hjälpa den.

Innehåll:

Kattsex Kattsex

För dig som tänker eller redan bestämt dig för att ha kattungar och ska para din honkatt. Eller du som redan haft kullar och vill få mer kunskap. Om parningen, hankatten - honkatten.  Om hur fostret utvecklas under dräktigheten och förlossningen. Vad man bör veta inför förlossningen och vad du kan göra för att hjälpa till.

Innehåll:

Avel med framgång Avel med framgång

Du som är intressera av avel och uppfödning eller är uppfödare. Har du ett syfte och vad vill du med din uppfödning? Lär dig hur du kan tänka kring val av avelsdjur och tankar kring nedärvning. Du får ett redskap, ett värderingssystem för dina avelsdjur som du kan arbeta utifrån i din uppfödning.

Innehåll:

Vill du hjälpa till med genomförande av en föreläsning eller annan aktivitet för att den ska kunna hållas på din ort eller i din närhet? Meddela oss här så återkommer vi till dig.


Lämna förslag på aktivitet!

Har du förslag på aktivitet som du tycker att Skogkattslingan bör genomföra? Lämna gärna ditt förslag