i

Kommande aktiviteter

[Skogkattslingans utbildningspaket]   [Hjälpa till med aktivitet]   [Lämna förslag på aktivitet


 

Välkommen att tävla i det digitala Skogkattmästerskapet på Facebook 3-12 september

Eftersom pandemin fortfarande pågår blir även årets Skogkattmästerskap digitalt i form av en fototävling. Längtar du som vi efter riktiga utställningar? Vi har ansträngt oss lite för att göra årets digitala utställning till en värdig ersättare! Det blir fler vinnare, fler sponsorer, fler priser och en helt ny klass!

Så här går det till!

Tävlingstid: 3-12 september - kl 20.00 på söndagkvällen stängs tävlingstrådarna
Bedömning av domare: 13-19 september
Presentation av vinnare: 26 september

Tävlingen har 9 (nio) klasser + en specialklass

Specialklass - Domarens favorit

Domaren väljer ut en favorit ur någon av de tre klasser hen bedömer.

Regler

Domare som dömer!

Vi har bjudit in tre utställningsdomare som dömer tre klasser var. Vilka? Det berättar vi på Facebook!

Domarna utser placering 1-5, samt 5 katter som placeras som nummer 6 i varje klass. Det betyder att 93 katter placeras, och får priser från bland annat våra samarbetspartners Agria och Tree of Pets.

Hur går det till - hur gör du för att tävla?

Börja med att fotografera din katt/dina katter utifrån de kategorier du vill delta i. Du kanske redan har bra bilder som är tagna under 2021? Alla 9 klasser läggs upp som egna tävlingstrådar på Skogkattslingans Facebooksida den 3 september. Du postar din bild/dina bilder i tävlingstrådarna i de kategorier du valt och anger de uppgifter som beskrivs ovan. Du har ända fram till den 12 september kl 20:00 på dig att posta ett bidrag per vald klass.

Har du inte Facebook? Då hjälper vi dig att delta. Maila dina bidrag med uppgifter som ovan och ange vilka klasser du deltar i till skogkattmasterskap@skogkattslingan.com. Skriv "Bidrag till Facebook" i ämnesraden.

Välkommen att tävla från den 3 september! Håll utkik efter tävlingstrådarna på facebook.se/skogkattslingan

 


 

Skogkattslingans utbildningspaket

... är framtaget för att våra medlemmar ska få mer kunskap om katt i allmänhet och Norsk skogkatt i synnerhet.

För att sprida kunskap om katten har vi sedan några år tillbaka kurser med olika tema för att täcka in ett så brett område som möjligt, dessa kurstillfällen är återkommande, med en förhoppning om att kunna genomföra dem på flera orter över hela landet.
När du gått en kurs får du ett diplom, har du ditt stamnamn på Skogkattslingans uppfödarsida läggs symbolen till efter stamnamnet. På detta sätt kan du dokumentera och visa din kunskap.

Skogkatten - Förr & Nu Skogkatten - Förr & Nu

Vill du veta något om historien kring Norskskogkatt, dess ursprung, hur katterna såg ut förr jämfört med nu. Vad som stod i standarden då jämfört med dagens standard. Vad har utvecklats?

Innehåll:

Varför gör katten så? Varför gör katten så?

Du vill kanske lära dig mer om just din katt. Om det finns någon anledning till att den gör just på det sättet. Är det ett medfött beteende, något från dess ursprung som gör det eller är något i dess miljö hemma? Du kan försöka lära dig att se och tänka hur vardagen ser ut utifrån din katts perspektiv. Men också vad du kan tänka på och hur du kan göra för att din katt ska må riktigt bra.

Innehåll:

Kattens hälsa Kattens hälsa

Du vill kanske veta hur du ska göra för att hålla din katt frisk och hur du kan upptäcka när den inte mår så bra. Att kunna se tidiga tecken och hur du kan förebygga eventuelle problem eller sjukdomar. Du vill kanske veta vilka sjukdomar som är vanliga och vad du kan göra om du råkar ut för dem. Och inte minst vad händer när katten blir gammal och vad kan du tänka på för att hjälpa den.

Innehåll:

Kattsex Kattsex

För dig som tänker eller redan bestämt dig för att ha kattungar och ska para din honkatt. Eller du som redan haft kullar och vill få mer kunskap. Om parningen, hankatten - honkatten.  Om hur fostret utvecklas under dräktigheten och förlossningen. Vad man bör veta inför förlossningen och vad du kan göra för att hjälpa till.

Innehåll:

Avel med framgång Avel med framgång

Du som är intressera av avel och uppfödning eller är uppfödare. Har du ett syfte och vad vill du med din uppfödning? Lär dig hur du kan tänka kring val av avelsdjur och tankar kring nedärvning. Du får ett redskap, ett värderingssystem för dina avelsdjur som du kan arbeta utifrån i din uppfödning.

Innehåll:

Vill du hjälpa till med genomförande av en föreläsning eller annan aktivitet för att den ska kunna hållas på din ort eller i din närhet? Meddela oss här så återkommer vi till dig.


Lämna förslag på aktivitet!

Har du förslag på aktivitet som du tycker att Skogkattslingan bör genomföra? Lämna gärna ditt förslag